Gode airbrushers i Danmark

Man bør arbejde på at købe en ”double action airbrush”, dermed har man adgang til en dyse, der kan aktiveres med tykkelsen af strålen. Så opnås dobbelt aktionen – og det betaler sig at købe kvalitet frem for billigt. Køb ikke plastic dele omkring airbrushen, da stål holder meget bedre end plastic, hvad angår slidtagen.

Der kan nævnes nogle fabrikater, hvor man aldrig går galt i byen, hvad angår airbrush pistoler: Pasche, Stenco, Aztec, Iwata og Badger. Tank og regulator er også de krav man skal stille til kompressor. Et konstant tryk letter arbejdet betydeligt. Man kan købe kompressore, som er med to cylindere og uden tank – disse kan også benyttes. Vigtigt er at kompressoren ikke sender olie partikler ned i malingen – køber man en olie fri kompressor er den også mere lydsvag.

Af ekstraudstyr anbefales en vandudskiller til kompresser, airbrushen skal også kunne puttes i en spand, så den er helt dækket af vand og noget til fortynding – anvend demineraliseret vand, hvis man ikke vil anvende acryl fortynder. Lidt symaskine olie eller lidt ultralydsrenser vil også være en stor hjælp. Så er man på rette vej med en god airbrusher og vedligeholdelsen af samme.