Airbrushing

Airbrushing anvendes på såvel kommerciel vis i autoindustrien, såvel som det er en kunstnerisk teknik, hvor der anvendes et luft værktøj, som er komprimeret – dette kaldes en airbrush. Det sprøjter diverse ting som blæk, farvestoffer og maling på overflader. Mange teknikker kan anvendes til udøvelsen, man skal tilbage til omkring slutningen af 1800-tallet, hvor airbrushen blev opfundet.

Design og grafik kan ses på biler, motorcykler, lastbiler med mere – det minder mange gange om en tatovør og hvor en kunstner efter kundens anmodning konstruerer et billede. Airbrushing kan således indeholde flere forskellige muligheder, det kan være udført på t-shirts og beklædning, men kan også opleves på festivaler, koncertpladser, karneval og gade udstillinger.

En dobbelt aktions airbrush kan anbefales og en kompressor bør have såvel en tank samt en regulator i sig. En kompressor er bedst ved minimum 5 atm/bar tryk og max 30psi, som svarer til 2 bar. Ydeevnen på såvel kompressor og kravet omkring pistolen er vigtigt. Der er forskellige grader af ekstra udstyr man bør investere i omkring airbrushing. Men man kan opsummere at et godt udbytte af airbrushing er relateret til trykket(bar), malingen samt afstanden til emnet, man behandler. Malingen skal have en fylde som mælk.